+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli








    Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli



    Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır
    Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi
    Bademli Kayısı Reçeli tarifi

    Bademli kayısı reçeli malzemeleri

    1 su bardağı tuzsuz badem

    1 kg kayısı

    4 yemek kaşığı su

    1 kg toz şeker




    bademlikaysreelitarifir.jpg
    Bademli kayısı reçeli hazırlanışı
    Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

    Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

    Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.







  2. Ziyaretçi





    Kayısı Reçeli Tarifi


    Kayısı Reçeli Tarifi

    Malzemeler
    •1 kg. sert yollu Kayısı
    •3 su bardağı toz şeker ( 600 gr. kadar)
    •1 çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon tuzu
    Nasıl yapılır?
    •Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın.
    •Üzerine şekeri yayın. Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın.
    •Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin.
    •Sabah tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın.
    •Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki kefleri alın.
    •Altını tekrar kısın ve yavaş yavaş olgunlaşmasını sağlayın. Bu esnada mümkünse kaşık sürmeden, tencereyi hafif sağa sola çevirerek reçeli karıştırmaya çalışın. Çok miktarda reçel yapacaksanız bu tehlikeli olabilir. Dikkatli olun! kaşıkla karıştırdığınız zaman reçelde ezilmeler gelebilir!
    •Reçeli indirmeye yakın limon tuzunu veya limon suyunu ekleyip karıştırın.
    •Reçelin suyundan bir kaşığa alın ve akıtın. Son damla düşmekte çok zorlanıyorsa, reçelimizin kıvamı tam demektir.
    •Reçelin olgunlaşması, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat sürüyor.
    •Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın. Ağzına bir tülbent kapatın. Soğuduktan sonra tülbenti alıp kapağını kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.

    Cahide’nin notları: Benim aldığım kayısı Malatya kayısısı değildi. Ekşimsiydi ve çekirdekleri acıydı. Bizim oralarda bu cins kayısıya, acı kayısı, mişmiş veya zerdali denir.

    Eğer çekirdekleri tatlı olsaydı, pişerken kırıp içine atacaktım.

    Benim kayısılar ekşi olduğu için, içine ayrıca limon tuzu veya limon suyu katmadım. Ama gerçek kayısı çok tatlı olduğu için mutlaka ekşi ilavesi yapmak gerekir.

    Eğer gerçek Malatya Kayısısı bulma imkanınız varsa, Şekerpare cinsi kayısı ile reçel yapmanızı tavsiye ederim.




+ Yorum Gönder


reçel tarifleri