+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Tencerede Tavşan Tarifi Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Tencerede Tavşan Tarifi Resimli








    Tencerede Tavşan Tarifi Resimli

    Tencerede Tavşan Tarifi.jpg



    Tencerede Tavşan İÇİN Malzemeler
    1 adet tavşan
    100 ya da 140 gram sadeyağı ya da margarin (5-7 çorba kaşığı)
    300 gram soğan (4 orta baş)
    2 bardak et suyu,1/4 bardak sirke
    1 demet maydanoz,Bir miktar tuz
    Tavşanı yatırmak için;
    3/4 bardak sirke
    Tencerede Tavşan Hazırlanışı

    Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi kesmek suretiyle etten ayırarak, deriden bir uç, yani tutamak elde etmeli, sonra da bir el ile tavşanı arka ayaklarından tutarak yukarıya kaldırmalı, diğer elle de, etten ayırmış olduğumuz derisini aşağıya doğru sıyırmak suretiyle tavşanı yüzmelidir. 2 Sonra, yüzmüş olduğumuz tavşanı arka üstü yatırdıktan sonra karnını uzunluğuna doğru yararak bağırsaklarını, sonra da yürek ve ciğerlerini çıkarmalı, yalnız içlerini dışarı alırken, karaciğere yapışık olan safra kesesini patlatmadan hemen kesip atmalıdır. (Safra kesesi patladığı takdirde et acımsı bir tad ve yeşilimsi bir renk alır.) 3 Sonra, temizlenmiş bu hayvanı but, kol ve kaburga olarak parçalara böldükten sonra, bunları ancak alabilecek bir kaba koymalı ve hayvanı büyüklüğüne göre, üstüne 3-4 bardak kadar da sirke katarak ertesi güne kadar sirkede bırakmalıdır. 4 Ertesi gün, bir tencereye; tavşanın büyüklüğüne göre, 5 - 7 silme çorba kaşığı arasında margarin, ya da sadeyağı koyarak, iyice kızdırmalı, kızınca, buna bir gece sirke içinde yatırılmış ve iyice süzülmüş olan tavşanın parçalarını koyarak, arada bir çevirmek suretiyle etlerin her bir taraflarının iyice kızarmasını sağlamalıdır. 5 Tavşan kızarınca; buna çentilircesine küçük kesilmiş 4 orta baş soğan katarak, tavşanı soğanlarla 10 dakika daha kızarttıktan sonra, bunlara 2 bardak et suyu, bir bir çeyrek bardak sirke, demet halinde olmak üzere bir demet maydanoz ile 2 - 3 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve tavşanı iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ilk on dakika kuvvetli, sonra da ortadan daha az kuvvetteki ateşte olmak üzere iki - iki buçuk saat arasında pişirmeli ve maydanozu çıkarıp atmalı ve tavşanı da salçasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır.

    Not: Tavşan eti pişmeden su azalırsa bir miktar daha sıcak su katmalıdır







  2. Meryem
    Bayan Üye





    tavşan eti yumuşak lezzetli bir ettir bu tarifte malzemesi bol güzel bir yemek ortaya çıkmış bu yemeği yapmadan önce tavşan etini sevip sevmediğinizi düşünün ve ona göre yapın




+ Yorum Gönder


tavşan yemekleri,  tavşan nasıl pişirilir