+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Maydanozlu Tajin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Maydanozlu Tajin Tarifi








    Maydanozlu Tajin Tarifi

    Maydanozlu Tajin Tarifi.jpg

    Malzemeler

    •500 gr. kuşbaşı kuzu eti
    •1 baş soğan
    •3 domates
    •1 katı yumurta
    •75 gr. taze kaşar peyniri
    •4 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi
    •1 patates
    •3 çorba kaşığı bezelye
    •1 demet maydanoz
    •3 yumurta
    •8 çorba kaşığı sıvıyağ
    •karabiber

    Maydanozlu Tajin Yapılışı
    Kuşbaşı kuzu elini kızdırılmış 4 çorba kaşığı sıvıyağda çevirerek kavurun. Karabiber tuz ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın, ete ilave edin. Et pişip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın, patatesi soyup küçük küpler halinde keserek kızgın yağda kızartın. Katı yumurtayı ve peyniri de küçük küpler halinde doğrayın. Ufalanmış ekmek içini, patatesi, yumurtayı ve peyniri ete ekleyin. Maydanozları ve soğanı doğrayıp, tavada bir parça su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelyeleri de tavaya ekleyerek hepsini karıştırıp etin üzerine ilave edin. Yumurtaları çırpın, et karışımını ezmeden karıştırarak çırpılmış yumurtaları içine dökün. Tekrar yavaşça karıştırarak yapışmaz, derin bir fırın kabına veya daha iyisi yapışmaz bir kek kabına dökerek 45 dakika kadar orta derecede kızdırılmış fırında pişirin.

    Fırından çıkınca bir parça soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilim dilim kesin, limon ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

    Yapışmaz kabınız yoksa, fırın kabınızın dibini yağlayarak içini yağlı kağıtla kaplayın. Tekrar kağıdın üzerini yağlayarak malzemenin üstüne boşaltın.







  2. Meryem
    Bayan Üye





    kuzu etinden olan bu yemek gerçekten çok lezzetli tabi bu yemekleri yaparken biraz beceri olması ve yemek yapmakten keyif almak gerekir çünkü ozaman daha lezzetli olacaktır




+ Yorum Gönder