+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Tatar sosu yapılışı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Tatar sosu yapılışı








    Tatar sosu nasıl yapılır
    Tatar sosu tarifi
    Tatar sosu malzemeleri
    Tatar sosu yapılışı



    Malzemeler
    2 yumurtanın sarısı
    1 katı pişmiş yumurta
    1 su bardağı zeytinyağı
    yarım limonun suyu
    1 tatlı kaşığı hardal
    5-6 dal maydonoz
    1 kornişon
    2 sap yeşil soğan
    Yeteri kadar tuz

    Yapılışı
    2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir.
    Sonra; kase,içinde kaynar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır).
    Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir.
    Sonra; kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur.
    Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur).
    Sonra; bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır.







  2. Merve Altıok
    Devamlı Üye





    yemek yaparken soslu olan tüm yemeklere nane de eklerseniz tadı ve lezzetinin başkalaştığını farkedeceksiniz




+ Yorum Gönder