+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kalamar Neden Yapılır , Kalamar nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kalamar Neden Yapılır , Kalamar nasıl yapılır








    Kalamar Neden Yapılır , Kalamar nasıl yapılır

    MALZEMELER
    250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
    1 su bardağı süt
    1 Su bardağı un
    Karabiber
    Tuz
    Kızartma yağı

    TARATOR İÇİN

    ½ Bayat ekmek içi
    ½ Su bardağı ceviz içi
    2 Diş sarmısak (ezilmiş)
    ½ Limon suyu
    ½ Su bardağı su
    Tuz
    Kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın.
    Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.
    Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın.
    Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.
    Yağı tavada ısıtın.
    Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
    Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.

    TARATOR SOS

    Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
    Sos kabının içerisine alın.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    deniz ürünleri ülkemizde çok sevilmektedir ve türlü tariflerle yamaklar çıkarılmaktadır yapılacak yemeğin tarife uygun yapılamsı aslında çok önemli buna dikkat etmek gerek




+ Yorum Gönder


kalamar neden yapılıyor,  kalamar neden yapılır