+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Makarna ve Pilavlarla İlgili Püf Noktaları nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Makarna ve Pilavlarla İlgili Püf Noktaları nelerdir








    Makarna ve Pilavlarla İlgili Püf Noktaları nelerdir
    mekernn.jpg
    Makarna ve pilav yapımında size yardımcı olacak püf noktalar

    Makarnanızın birbirine yapışmaması için, haşlama suyuna bir kaşık sıvı yağ koyun.

    Pilavınızın daha lezzetli olması için, et suyu veya tavuk suyu ilave edin.

    Pilavınızın daha beyaz olması için, yıkadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkın.

    Pilavınızın lezzetli olması ve iyi pişmesi için, pirincinizin kırıksız ve su kaldıran cinsten olması gerekir. Baldo bu konuda gayet iyi bir seçenektir.

    Makarnanızın daha lezzetli ve besleyici olması için üzerine yoğurt, peynir, kıyma veya domates – biber – sarımsak ile hazırlanmış çeşitli soslar ilave edin.







  2. Merve Altıok
    Devamlı Üye





    pilav ateşte iken sıcak suyunu içine boşalttıktan sonra içine bir kaç damla limon suyu damlatırsanız pilavınızın rengi beyazlaşır




  3. Merve Altıok
    Devamlı Üye
    ayrıca makarna sosuna makarnadan süzdüğünüz haşlama suyunu da eklerseniz tadı bir başka olacaktır




+ Yorum Gönder