+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Pancar Turşusu Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Pancar Turşusu Nasıl Yapılır








    Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
    Pancarları ovarak yıkayın, sap ve yapraklarını kesin, bir tencereye koyup üç parmak aşacak kadar su koyun, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile arada kontrol ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın

    Malzemeler

    500 gram kırmızı pancar,
    2/3 bardak sirke,
    1/3 bardak limon suyu,
    4 diş sarmisak,
    1 tatlı kaşığı toz şeker,
    tuz.



    Pancarları ovarak yıkayın, sap ve yapraklarını kesin, bir tencereye koyup üç parmak aşacak kadar su koyun, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile arada kontrol ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kevgirle sudan alacağınız pancarlar soğumadan kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Pancarları cam kavanoza alın, kaynama suyunu süzerek üzerlerine dökün. Sarmısakları ayıklayın, bir parça tuzla dövün, üzerine sirke ve limon suyunu döküp karıştırın, pancarlara ekleyin. Toz şekeri ekleyin, tuzunu kontrol edin, buzdolabında 2-3 gün bekletin, küçük kaselerde suyu ile birlikte ikram edin.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    kırmızı pancar öncelikle verdiği renkten ötürü inanılmaz güzel görünmektedir turşusuda çok lezzetlidir sofralarda inanılmaz bir görüntü sergiler




+ Yorum Gönder