+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır








    Sarmısak Turşusu Nasıl Yapılır
    Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin.

    Malzemeler

    Yarım kilo sarmısak,
    1 su bardağı sirke.
    1 silme yemek kaşığı deniz tuzu,
    1-2 sap kereviz yaprağı,
    3-4 sap dereotu.

    Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısakların ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin. Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    artık her sebzenin turşusu yapılır oldu sarımsak turşusuda bunlardan biri ama çok lezzetli bir turşu bu turşuya bol sarımsak sirke ve su koyulur acı isteyenler acı ekleyebilir




+ Yorum Gönder