+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır








    Lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır

    Türk Kahvesinin Pişirilmesi

    Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya çıkar. Türk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür. Kahvenin lezzetinde önemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır. Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir. Kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir.

    Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltın.Cezveye her bir fincan için iki çay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin. Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin. Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar. Bu arada, kahvenizi mümkün olduğu kadar az şekerler için ki kahve tadını daha güçlü olarak alın.

    Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Sakın yüksek ateşte çabuk pişirmeye çalışmayın.

    Yaklaşık bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz. Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin. Oluşan köpüğü tekrar fincana alın. Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin. Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Beyaz şekerin daha çok köpük yaptığını bilmiyordum, ben de Türk kahvesine birkaç damla yağlı süt eklerim ve damla sakızını havanda dövüp eklerim. Bol köpüklü oluyor




+ Yorum Gönder