+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık domates sosu nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık domates sosu nasıl yapılır








    Kışlık domates sosu nasıl yapılır

    kışlık domates sosu tarifi

    MALZEMELER:(1 KG.LIK KAVANOZDA SOS İÇİN)
    12 adet orta boy domates
    20 diş sarımsak
    3 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı pul biber
    6 yemek kaşığı sıvı yağ(ayçiçek yağı)

    YAPILIŞIomateslerin kabuklarını soyup iri parçalara bölüp rondoya veya robota koyun.sarımsakların kabuklarını da ayıklayıp rondoya koyun.tane kalmayacak şekilde püre yapın.derin bir tencereye rondodaki domates püresini dökün.tuz,karabiber,pul biber ve sıvı yağını ekleyin.orta ateşte kaynatın.kaynamaya başlayınca süre tutun.tam 30 dk.daha kaynatın.arada bir dibi tutmasın diye hafif karıştırın.(koyulaşma olacak fakat tamamen koyulaşmıyor).İçinde tuz olduğu için sıçramalar olacaktır.dikkat edin.çok sıçrıyorsa ateşi kısabilirsiniz.30 dk. bitiminde ocağı kapatmadan,kaynamaya devam ederken tencereden kepçe ile kavanoza doldurun.kavanozu tamamen doldurun.doldururken kavanozun ağzına bulaşırsa silin.Doldurduğunuz gibi hiç bekletmeden ,temiz ve kuru kapağı sıkıca kapatın.hemen tezgaha serili bir bez üzerine ters çevirin.tamamen soğuyana kadar yerinden kaldırmayın.kıpırdatmayın.24 saatte bekletilebilir.sonra güneş görmeyen bir yere düz koyun.kullanacağınız zaman açıp kullanın.buzdolabına koyun.açılmış olduğu için bozulmasın.açılmış olan kavanozu 2-3 günde tüketin.afiyet olsun…

    KONSERVE YAPIMINDA ÖNEMLİ NOTLAR:
    * KAVANOZUNUZ HİÇ KULLANILMAMIŞ VE SAĞLAM OLSUN.EVDE VAR İSE AĞZINDA KIRIK,ÇATLAK OLMASIN.KAVANOZ KAPAĞI İSE MUTLAKA YENİ OLSUN.
    *KAVANOZ VE KAPAĞINI SICAK SUDA YIKAYIN.KURULAYIN.KULLANMADAN 1-2 DK.ÖNCE KAYNAR SUYLA ÇALKALAYIP SUYUNU DÖKÜN.
    *KAVANOZA SOSU KOYDUĞUMUZ GİBİ BEKLETMEDEN KAPAĞINI KAPATIP TERS ÇEVİREREK TEZGAHA KOYUN.BEZİN ÜSTÜNE KOYMAMIZIN SEBEBİ SIZINTI OLUP OLMADIĞINI GÖRMEK İÇİNDİR.TERS KOYMAMIZIN SEBEBİ İSE KAVANOZ KENDİ KENDİNİ VAKUMLASIN DİYEDİR.
    *BİR KAVANOZU DOLDURUP, KAPATIP, TERS ÇEVİRİP SONRA 2.KAVANOZU DOLDURUN.
    *24 SAAT BEKLETİP YERİNDEN KALDIRIN.DÜZ OLARAK GÜNEŞ GÖRMEYEN YERE KOYUN.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Kışın birçok yemek için açıp kolayca kullanacağımız sostur. Kaya tuzu ile yapıyorum ben. Sarımsak ise bambaşka tat veriyor. Güneş veya ışık görmeyen kiler gibi yerlerde daha uzun süre muhafaza edilebilir.




+ Yorum Gönder