+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık domates salçası nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık domates salçası nasıl yapılır








    Kışlık domates salçası nasıl yapılır

    Kışlık domates salçası tarifi

    MALZEMELER:
    20 kg domates
    12 yemek kaşığı kaya tuzu(kaşık tepeleme değil silme olacak)

    YAPILIŞI:10 kilo domates yıkanır. Sap kısmı ayıklandıktan sonra iri iri doğranır ve büyük bir tencere veya bir bidonda 1 gün ekşimesi için bekletin.ekşidiğini kokusundan anlarsınız.ekşiyen domatesleri iri delikli kevgir veya tel süzgeçten geçirerek kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırın.Süzülmüş olan domates süzmesini tencereye koyup iyice koyulaşana kadar sık sık karıştırarak tekrar kaynatın.iyice koyulaşana kadar kaynatın. koyulaştıktan sonra kaynarken göz göz olmaya başlayacaktır.göz göz olunca kaya tuzunu ekleyin.önceden eklerseniz etrafa çok sıçrar. 10 kg. domatesten yaklaşık 1 kilo salça çıkacaktır.biz kasalarla domatesten yaptığımız için tuzunu tadına bakarak ayarlıyoruz.tuzlu olması gerekli.20 kg domatese 12 silme yemek kaşığı yeterlidir.ama domatesin cinsine göre tuz miktarı artabilir. mutlaka kaya tuzu kullanın.Kaynamakta olan salçaya tuzu ekledikten sonra iyice koyulaşana kadar kaynasın.yeteri kadar koyulaşınca ocağı kapatın.Salça soğuduktan cam kavanozlara doldurun.buzdolabında saklayın.domates salçası sıcak havada bozulur.afiyet olsun…







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Her yörede ev salçası yapılmaktadır. Birkaç kişi olursa yapması daha zevkli ve kolay oluyor. Özellikle kaya tuzu son derece lezzet verir ve hazır satılan tuzlar gibi zararlı değildir, salçanın ömrünü uzatır.




+ Yorum Gönder