+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık biber salçası nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık biber salçası nasıl yapılır








    Kışlık biber salçası nasıl yapılır

    Kışlık biber salçası tarifi


    MALZEMELER:
    10 kg. salçalık kırmızı biber
    10 yemek kaşığı kaya tuzu

    YAPILIŞI:Biberleri yıkayıp saplarından ayırın. Ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.çekirdek olmasın.3-4 parçaya böldüğünüz biberleri büyük boy mutfak robotunda veya kıyma makinesinde iyice püre kıvamına gelene kadar çekin.kaya tuzunu ekleyin.karıştırın.tadına bakın mutlaka.tuzsuz olmasın.çabuk bozulur.çekilen biberleri sini dediğimiz büyük geniş yuvarlak tepsilere dökün.tepsiler çok dolu olmasın.3-5 tepsiye dökün.sinileri balkonda veya imkanınız varsa damda güneş görülebilecek bir yere koyun. Biberleri her gün 1-2 kez karıştırıp suyunun güneşte iyice kurumasını bekleyin.ağustos ayında( mevsimi olduğu için) salçanın 3-4 gün güneş altında beklemesi yeterlidir. Suyu buharlaştıktan sonra yeterli kıvama gelen salçayı cam kavanozlara doldurun.
    NOT:10 kg salçalık kırmızı biberiniz etli biberse yaklaşık 1,5-2 kilo biber salçası çıkar.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Oldukça zahmetli bir iş. Her yörede yapılıyor ama Hatay ve civarı yerlerde yediğim biber salçasının üzerine salça tatmadım. İçerisine tuz koymuyorlar, buzdolabı dışında saklıyorlar ve yıllarca bozulmuyor.




+ Yorum Gönder