+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık Közlenmiş Patlıcan Konservesi nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık Közlenmiş Patlıcan Konservesi nasıl yapılır








    Kışlık Közlenmiş Patlıcan Konservesi tarifi

    Malzemeler:
    3 ya da 4 kilo patlıcan (aslında siz ne kadar isterseniz o kadar alın)
    2 baş sarmısak
    iri tuz (kaya tuzu)
    zeytin yağı
    yarım kiloluk veya birer kiloluk cam kavanoz

    Hazırlanışı: Patlıcanlarımızı eğer ateş yakma imkanımız varsa ateşte közleyelim. Yoksa da sorun değil ocakta veya fırında da soldurmanız mümkün. Soldurduğumuz patlıcanları soyalım. Sap kısımlarını keselim. İster küçük küçük doğrayıp ister de tüm tüm bir kaba alalım. Sarmısağı soyalım ve biraz tuz ile iyice ezelim. Ezdiğimiz sarmısakları patlıcanların üzerine ekleyip iyice patlıcanları ve sarmısakları harmanlayalım. Bu işlemi yapmadan evvel tuz ihtiyacına göre biraz daha tuz ilave edelim. Kavanozların üzerinden 1.5 parmak eksik kalacak şekilde patlıcanları kavanozlara dolduralım. Eksik kalan kısmını zeytinyağı ile doldurup kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatalım. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve kavanozu ters çevirip bu suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletelim. Bu şekilde kavanozumuzun kapağının iyice kapanmasını sağlamış oluyoruz. Sudan çıkardıktan sonra yine ters bir şekilde soğumaya bırkalım. Soğuduktan sonra uygun bir yerde saklayabiliriz. Afiyet olsun.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Teşekkürler paylaşım için. Farklı çeşitlerde patlıcanlar var. Sanırım hepsinden olur. Kolay ve güzel bir tarif. Kış için hızlı yemek hazırlamada ideal bir tarif.




+ Yorum Gönder


közlenmiş patlıcan konservesi nasıl yapılır