+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık kekik basması nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık kekik basması nasıl yapılır








    Kışlık kekik basması nasıl yapılır
    Kışlık kekik basması tarifi


    Malzemeler:
    5 kilo taze kekik
    1 su bardağı kaya tuzu
    yarım kilo zeytinyağı
    1 çay bardağı limon tozu.
    Hazırlanışı: Kekiğimizi iyice bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdürüp derin bir kapta limon tozu, kaya tuzu ve zeytinyağı ile yoğuralım. Limon tozunun ve tuzun her yere dağılmasına özen gösterelim. Yoğurduğumuz kekiği 1 saat kadar dinlenirip kavanozlara dolduralım. Ama doldururken en önemli şey kekiği kavanoza olabildiğince çok doldurmak ve içerisinde hava bırakmamak. Bir tokmak yardımıyla bir yandan doldurup bir yandan da kavanozun içerisine baskı yaparak kekiği sıklaştırabilirisiniz. İyice doldurduğumuz kekik kavanozunun kapağını kapatalım. Hava almamasına dikkat edelim. Güneş görmeyecek serin bir yerde muhafaza ederek saklayalım. Kekiğin rengi altın sarısına dönüştüğü zaman kekiğimiz olgunlaşmış demektir. İstediğiniz zaman kulanabilirsiniz. Kullandıktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatalım ki bozulmasın. Afiyet olsun.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Bu tarifteki gibi kekiği saklayabileceğiniz gibi yörenizde bulunan taze baharat veya otları da bu şekilde bir işlemden geçirerek kullanabilirsiniz. Kullanacağınız zaman yemeğinize katacağınız tuzu çok az atmayı unutmayın.




+ Yorum Gönder


kekik basması,  taze kekik konservesi nasıl yapılır,  kekik nasıl basılır,  kekik konservesi nasıl yapılır,  zeytinyağlı kekik nasıl yapılır,  kekik konservesi