+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık tarhana nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık tarhana nasıl yapılır








    Kışlık tarhana nasıl yapılır

    Kışlık tarhana tarifi


    Malzemeler:
    5 kilo yoğurt
    2 kilo döğme
    1 su bardağı kekik
    1 çay bardağı çörekotu
    tuz.
    Hazırlanışı: Döğmeyi bir tencerede iyice yumşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra suyu kalmışsa içinde süzüyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Çok soğumadan yoğurtla karıştırıyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edelim. Tuzu damak tadına göre ayarlayablirsiniz. Karıştırdığımız harcı bir kapta ağzı kapalı olarak 24 saat bekletelim. Böylece tarhanamızın ekşi bir tat olmasını sağlayacağız. Yoğurt ekşidikçe tarhana da ekşi olacaktır. 24 saat bekletilan karışım çiğ denilen tarhana serilen yüzeye serilir. Ama çiğ bulamıyorsanız sinilere dökerek istediğiniz incelikte kurutabilirsiniz. Yaklaşık 7 gün tarhananın kuruması için yeterlidir. Tabi bu süre havanın nemine göre de değişir. Kahramanmaraş ve nem oranı düşük yerlerde 3 -5 günde kurutulur. Kıtır kıtır olduktan sonra toplayıp saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman Kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    tarhana ülkemizde çok yapılan bir çorbadı bunun malzemelri yöre yöre değişmektedir içinde bir çok yeşillik ve sebze koyanda var birkaç parça bir şey koyanda var




+ Yorum Gönder