+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık acur turşusu nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık acur turşusu nasıl yapılır








    Kışlık acur turşusu nasıl yapılır

    Kışlık acur turşusu tarifi


    Malzemeler:
    3 kilo acur
    2 litre sirke
    2 baş sarmısak
    1 çay bardağı limon tozu
    1.5 su bardağı tuz
    1 adet ekşi elma
    Hazırlanışı: Acurları 2 saat kadar soğuk suda bekletelim. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyelim. Elma dilimlerini bidonun en latına dizelim. Temizlediğimiz acurları ve sarmısakları bidona dolduralım. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice didona boşaltalım. Üzerinden eksik gelirse su ile o eksiği kapatalım. Bir iki saat kadar bidonun ağzı açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyelim. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyelim. 20 gün sonra turşumuzu açıp kullanabiliriz. Afiyet olsun.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Teşekkürler. Gayet açık şekilde yazmışsınız. Bidonun altına elma dilimlerini koyma iyi fikir. Acurları soğuk suda bekletmek sanırım turşu olduğunda cıvık bir hal almasın diye.




+ Yorum Gönder