+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Çökelek nasıl basılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Çökelek nasıl basılır








    Çökelek nasıl basılır

    çökelek basma tarifi

    Malzemeler:
    4 kilo çökelek
    2 kilo taze köy peyniri
    1 kilo tereyağı
    1 su bardağı çörekotu
    1 su bardağı tuz.
    Hazırlanışı: Çökeleğimizi bir iki gün temiz bir bez torbanın içerisinde ağır bir eşyanın altında tutarak suyunun sızmasını sağlayalım. Çökelek kurutulmuş oluyor böylece. Suyu iyice sızan çökeleğimizi bez torbanın içerisinden çıkarıp derin bir tepsiye alalım. Peynir, çörekotu, tereyağı ve tuzu da ekleyip peyniri ezerek iyice yoğuruyoruz. Peynirimizin tuzu yok ise az tuz daha katabiliriz. İyice yoğurduğumuz çökeleği kavanozlara iyice bastırarak dolduruyoruz. Kavanoz dolmuş ise üzerinden tokmakla bastırarak dahada sıkılaşmasını sağlıyoruz. Bu şekilde yer açarak kavanoza olabildiğince çok çökelek dolduruyoruz. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp bir gün ters çeviripöyle bekletiyoruz. Bu işlemi yaparken kavanozların kapaklatının geldiği yere temiz bir havlu ya da bez serip öyle ters çevirelim. Çünkü çökelek tuzlandığı için biraz daha suyunu bırakacaktır. Daha sonra çökelek kavanozlarını oldukça serin bir yerde saklayalım. İhtiyaç duyduğumuzda çıkarıp kullanabiliriz. Afiyet olsun.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Biraz zahmetli olsa da çökeleği yağlı sevenler için güzel tarif bence. Ben evde peynir yaptığımda ya da suyunu süzdüğümde, bu kalan suyu poğaça hamuruna ekliyorum.




+ Yorum Gönder