+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Yemek ve Mutfak Tavsiyeleri Forumunda Kışlık Kornişon Turşu Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık Kornişon Turşu Nasıl Yapılır








    Kışlık Kornişon Turşu Nasıl Yapılır

    Kışlık Kornişon Turşu tarifi

    Malzemeler:
    5 kiloluk bidon ya da kavanoz
    3 kilo kornişon salatalık
    3 baş soyulmuş sarmısak
    1 yemek kaşığı limon tozu
    1 su bardağı kirli tuz (kaya tuzu)
    2 litre sirke
    alabildiği kadar su

    Hazırlanışı: Kornişon salatalıkları iyice yıkayıp uc kısımlarını az az kesip alıyoruz. 5 kiloluk bidonumuza temizlediğimiz kornişonlardan koyuyoruz. Ara ara sarmısak da serpiştiriyoruz içerisine. Sirkenin yarısını derin bir kapta limon tozu ve tuzla karıştırıyoruz iyice. Bidonun üst kısmında üç parmak genişliğinde boşluk bırakalım. Karıştırdığımız sirke, tuz ve limon tozunu bidona yavaş yavaş boşaltalım. Üzerinden su eksik kalırsa geri kalan sirkeyi ve az su boşlatalım. Bidonun üst kısmında az biraz boşluk kalsın ki kapağı kapatırken taşmasın. Bidonu sıkıca kapatıp serin ve güneş görmeyecek bir yerde saklayalım. 15- 20 gün sonra turşumuzu kullanabiliriz.







  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Çok kolay bir tarif. Yalnız sirke ve tuz miktarı iyi ayarlanmalı. Çünkü turşu açıldığında sadece sirkeden ibaret olanlar oluyor. Cam kavanoz sağlıklı olduğundan tercihimdir.




+ Yorum Gönder