+ Yorum Gönder
Dünya Ülkeleri ve Yurtdışı Geziler Forumunda Macaristan Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Macaristan Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır








    Macaristan Vize ve Pasaport İşlemleri

    Çalışma Saatleri
    Pazartesi – Cuma: Saat 09: 00 – 12: 00

    Önemli Bilgiler
    Pasaport süreleri en az 6 aylık ve boş vize sayfaları olması gerekiyor.

    Yeşil pasaport için vize gerekmiyor.

    Vize başvuruları 5 gün de cevaplandırılıyor. Ekspress 2 günde çıkmaktadır. Boş pasaportlar şahsen gitmesi gerekiyor.

    30. 000 EURO TEMİNATLI ( TÜM AVRUPAYI KAPLAYAN VE MACARİSTAN YAZISI BULUNAN POLİÇE ) SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI İSTENMEKTEDİR.

    Ticari Vize

    1. Vize formu
    2. 1 Adet resim
    3. Şirket antetli kağıda ingilizce yazılmış vize talep dilekçesi
    4. Macar yetkili makamlarından onaylı, gidecek kişi adına iş davetiyesi
    5. Şirket faaliyet belgesi (yeni tarihli)
    6. Şirket imza sirküleri
    7. Şirket vergi levhası
    8. Şirket çalışanları SSK işe giriş bildirgesi
    9. Maaş bordrosu
    10. Bilet rezervasyonu (fotokopi)
    11. Sicil gazetesi
    12. Güncel banka hesabı
    13. Evlilik cüzdanı

    Turistik Vize

    1. Vize formu
    2. 1 Adet resim
    3. Şirket antetli kağıda ingilizce yazılmış vize talep dilekçesi (orjinal)
    4. Macar yetkili makamlarından onaylı gidecek kişi adına turistik davetiye, otelde kalacak ise otel rezervasyonu
    5. Şirket faaliyet belgesi
    6. Şirket imza sirküleri
    7. Şirket vergi levhası
    8. Şirket çalışanları SSK işe giriş bildirgesi (fotokopi)
    9. Maaş bordrosu
    10. Macaristan’a gidecek kişi çalışıyorsa iş evraklarının ibrazı
    11. Banka hesabı
    12. Evlilik Cüzdanı

    Emekliler ve Çalışmayanlar

    1. Vize formu
    2. 1 Adet resim
    3. Macar yetkili makamlarından onaylı gidecek kişi adına turistlik davetiye, otelde kalacak ise otel rezervasyonu
    4. Normal kağıda vize talep dilekçesi
    5. Emekli cüzdanı
    6. Tapu (fotokopi)
    7. Banka cüzdanı (fotokopi)
    8. Bilet rezarvasyon
    9. Evlilik Cüzdanı








  2. Zahra
    Üye





    Macaristan Schengen Vize sistemini uygulayan ülkelerden biridir. Macaristan Konsolosluğuna dilekçe ile nüfus cüzdan fotokopisi götürülerek başvuru yapılır ve kabul edildiği takdirde eğer çalışmak için gidiliyorsa 40 Euro, oturma izni içinse 60 Euro ücret alınır.




+ Yorum Gönder