+ Yorum Gönder
Dünya Ülkeleri ve Yurtdışı Geziler Forumunda Kazakistan Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kazakistan Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır








    Kazakistan Vize ve Pasaport İşlemleri


    Çalışma Saatleri
    Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma: Saat 09: 00 – 12: 00

    Önemli Bilgiler
    Pasaport süreleri en az 6 aylık ve boş vize sayfaları olması gerekiyor.

    Kazakistan Konsolosluğu Türk pasaportlarına 1 aya kadar vize uygulamıyor. Yabancı pasaportlara gerekiyor, yabancı pasaport sahiplerinin özel sağlık kuruluşundan Eliza testi yaptırması gerekiyor.

    Yabancı pasaport sahibi hangi ülke vatandaşı ise konsolosluklarından vatandaşları olduklarına dair, yazı alması gerekiyor.

    Yeşil pasaport için vize gerekmiyor.

    Ticari Vize

    1. Vize formu (fotokopi)
    2. 1 Adet resim
    3. Şirket antetli kağıda yazılmış ingilizce vize talep dilekçesi (orjinal)
    4. Kazakistan Dış İşleri Bakanlığından onaylı İstanbul Kazakistan Konsolosluğuna gidecek kişi adına davetiye
    5. Şirket faaliyet belgesi (fotokopi)
    6. Şirket imza sirküleri (fotokopi)
    7. Şirket vergi levhası (fotokopi)
    8. Sicil gazetesi fotokopisi

    Turistik Vize

    1. Vize formu (fotokopi)
    2. 1 Adet resim
    3. Şirket antetli kağıda yazılmış ingilizce vize talep dilekçesi (orjinal)
    4. Kazakistan dış işleri bakanlığından onaylı, İstanbul Kazakistan Konsolosluğuna gidecek kişi adına davetiye (telex)
    5. Kanada’ya gidecek kişi şirket çalışanı ise iş evraklarının ibrazı
    6. Şirket faaliyet belgesi (yeni tarihli)
    7. Şirket imza sirküleri (fotokopi)
    8. Şirket vergi levhası (fotokopi)
    9. Şirket sicil gazetesi

    Emekliler ve Çalışmayanlar

    1. Vize formu
    2. 1 Adet resim
    3. Normal kağıda vize talep dilekçesi
    4. Kazakistan Dışişleri bakanlığından onaylı, İstanbul Kazakistan Konsolosluğuna çekilmiş fax, otelde kalınacaksa otel rezervasyonu








  2. Zahra
    Üye





    Türk Vatandaşları için eğer Kırgızistanda bir aydan az kalacaklarsa Vize almalarına gerek yoktur ancak daha fazla kalmaları halinde almak zorundalar. Bunun içinde Kırgızistan Konsolosluğuna başvuru yapıp kabul edilip edilmediğini takip etmek gerekmektedir.




+ Yorum Gönder


kazakistan pasaport işlemleri,  kazakistan vizesi için pasaport kac yillik olmasi gerek