+ Yorum Gönder
Dünya Ülkeleri ve Yurtdışı Geziler Forumunda Fransa Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Fransa Vize ve Pasaport İşlemleri nasıl yapılır








    Fransa Vize ve Pasaport İşlemleri

    Çalışma Saatleri

    Pazartesi – Cuma: Saat 08: 30 – 11: 00

    Önemli Bilgiler
    Pasaport süreleri en az 6 aylık ve boş vize sayfaları olması gerekiyor.

    Başvuru sahiplerinin eski pasaportlarından Schengen vizesi yok ise şahsen başvuru yapmaları gereklidir.
    Başvurular 2 günde cevaplandırılır.

    Yeşil pasaport için vize gerekmiyor.

    NOT: Konsolosluğa 1 yıllık vize müracatında bulunup 1 yıllık vize ücreti yatırılmaktadır. Ancak konsolosluk 1 yıl yerine 3 aylık veya 6 aylık vize verdiği takdirde 1 yıllık vize ücretini iade etmemektedir.

    Müracatta bulunulduktan sonra konsolosluk vize talebini geri çevirirse (red ederse) ve/veya evraklar eksik olursa vize ücretini aynı şekilde iade etmemektedir.

    Evli bay ve bayanların tek başlarına turistik seyahat için başvuru yapmaları durumunda konsolosluk sorun çıkartmaktadır.

    Evli bayanlara turistik başvuru yapıldığında eşinin geçerli Schengen vizesi var ise evraklara konulmalıdır.

    Evli baylar ise eşiyle başvuru yaptıkları takdirde sorun çıkartmamaktadırlar.

    Bunların dışında konsolosluğa her başvuru yapıldığında yolcuyu şahsen görüşmeye çağırabilmektedirler.

    İstanbul Fransız Başkonsolosluğu
    1 Haziran 2004 tarihinden itibaren, tüm vize başvurularında:

    Başvuruda bulunacak kişilerden başvuruları esnasında seyahat sürelerini kapsayacak olan özel bir seyahat sağlık sigortası sunmalarını isteyecektir

    Bu sigotanın teminat kapsamının asgari 30. 000 Euro olması gerekmektedir

    Tüm müracaatçılar vize dosyalarının içine poliçenin orjinalini ve bir adet fotokopisini koymaları gerekmektedir

    Yıllık vize müracaatında bulunan kişilerden ise başvuru esnasında ilk seyahat süresini kapsayacak olan bir sigorta poliçesi sunması istenilecektir.

    Bununla beraber gümrükten geçerken görevli polis memurları yolculardan sigorta poliçelerini ibraz etmelerini isteyebileceğinden her seyahat öncesi sigorta poliçelerini yenilemeleri gerekmektedir

    Ticari Vize

    1. Vize formu (gidecek kişi tarafından doldurulup imzalanacak)
    2. 1 Adet resim
    3. Şirket antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi (orjinal) imza yetkilisi tarafından imzalanacaktır.
    4. Fransa’dan şirket adına gidecek kişinin ismine yazılmış davetiye, otelde kalınacaksa otel rezervasyonu
    5. Şirket faaliyet belgesi (yeni tarihli)
    6. Şirket imza sirküleri (fotokopi)
    7. Şirket vergi levhası (fotokopi)
    8. Şirket çalışanları SSK işe giriş bildirgesi (fotokopi)
    9. Sicil gazetesi
    10. Maaş bordrosu
    11. Bilet rezervasyonu

    Boş pasaportlu şahıslar, şahsen başvuru yapması gerekiyor.

    Turistik Vize

    1. Vize formu
    2. 1 Adet resim
    3. Antetli kağıda vize talep dilekçesi
    4. Şirket faaliyet belgesi (yeni tarihli)
    5. Şirket imza sirküleri (fotokopi)
    6. Şirket vergi levhası (fotokopi)
    7. SSK işe giriş bildirgesi
    8. Maaş bordrosu
    9. Bilet – otel rezervasyonu
    10. Banka cüzdanı (fotokopisi)
    11. Evli kişiler için evlilik cüzdanı (fotokopisi)
    12. Sicil gazetesi

    Emekliler ve Çalışmayanlar

    1. Vize formu (fotokopi)
    2. 1 Adet resim
    3. Normal kağıda vize talep dilekçesi
    4. Fransa’dan yetkili makamlardan kişi adına onaylı davetiye veya otel rezervasyonu
    5. Emekli cüzdanı (fotokopi)
    6. Bilet rezervasyonnu (fotokopi)
    7. Tapu (orjinal)
    8. Banka cüzdanı (orjinal)








  2. Fatma
    Administrator





    Ilıman bir iklim görülür. Ülkenin kuzeyinde kışları soğuk, yazları yağmurlu geçer. Güneyde ise Akdeniz iklimi hakimdir. Fransa’daki dağlar, ovalar ve öteki yüzey şekilleri Avrupa kıtasının jeolojik geçmişinin bir özeti gibidir. Bu özette yapı çeşitliliği de dikkati çeker.




+ Yorum Gönder