+ Yorum Gönder
Dünya Ülkeleri ve Yurtdışı Geziler Forumunda Sırbistan Hakında bilgi ve açıklamalar Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Berrak
    Yeni Üye

Sırbistan Hakında bilgi ve açıklamalar

Sırbistan Bilgi

Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı. Birliğin "De Jure" yani hukuki anlamda son bulması ise 3 Haziran 2006 tarihinde her iki ülke parlamentosunun birliğin sona ermesini onaylaması ile gerçekleşti.

Bu birlik içindeki iki ulusal oluşumu teşkil eden Sırbistan (başkenti Belgrad) ve Karadağ (başkenti Podgorica) artık kendi politikalarını belirleme serbestliğine sahiptirler.

Ayrılıktan sonra denizle ilişkisi kesilen Sırbistan'ın iki otonom bölgesi bulunmaktadır. Donanmasını satılığa çıkarmıştır. Bunlar Voyvodina (başkenti Novi Sad) ve Kosova'dır (başkenti Priştina). Nüfusun çoğunluğunun Arnavut olduğu Kosova'daki etnik çatışmalar nedeniyle bu bölgeye NATO birlikleri konuşlandırılmış bulunduğundan, Kosova, Sırbistan yönetiminin fiilen dışındadır. Voyvodina'da ise Macar kökenliler bulunmaktadır.

Sırbistan'ın Panslavizm hareketleri geri tepmiştir. Sonuçta küçük bir Balkan devleti haline (başlangıçtaki gibi) gelmiştir
    srbistan1.jpgsrbistan2.jpgsrbistan3.jpgsrbistan4.jpgsrbistan5.jpg

2. Esma
    Devamlı Üye

Sırbistan Bir diğer resmi adıyla Sırbistan Cumhuriyeti Balkanlarda yer alan bir devlet olduğu bilinmektedir. Ayrıca Sırbistan'ın başkenti Belgrad olduğunu söylenmektedir.

+ Yorum Gönder

sırbistan,  sirbistan