+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır








    Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır
    Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın

    Malzemeler

    12 adet tekir balığı,
    1 su bardağı yoğurt,
    2 diş sarmısak,
    kırmızı pul biber,
    tuz,
    un,
    kızartma için sıvı yağ.



    Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıştırın. Tavada yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çıkartınca kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün.Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Üzerine pul biberi ekin. Hemen sıcak servis yapın. Sarmısaklı yoğurt genelde bütün kızartmalarda olduğu gibi aslında yağlı bir balık olan ancak en lezzetli yeme şekli kızartma olan tekirin hazmını kolaylaştırmaktadır. Tekir balığı taze olduğu sürece yoğurt ile birlikte yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    yoğurtla balık nasıl bir araya gelir demeyin son zamanlarda sıkça yapılan bu yemeği çok tercih edenler var ayrıca çok güzel olduğuda söylenmektedir




+ Yorum Gönder