+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri








    Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır


    Mahlepli Açma Tarifi.jpg

    Malzemeler:
    2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
    1 su bardağı süt (200gr)
    1,5 çay bardağı sıvıyağ
    yarım paket yaş maya
    Yarım çay bardağı tozşeker (50 gr)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı mahlep
    4 su bardağı un
    Üzeri için:
    susam
    Şekillendirmek için:
    2 yemek kaşığı kadar margarin
    Yapılışı:
    1- Sütü hafifçe ısıtın (parmak yakmayacak sıcaklıkta), içine toz şekeri ve mayayı ekleyerek maya ve şeker eriyinceye kadar karıştın. 5-6 dakika kadar bekleyin.
    2- İçine maya ve şeker kattığınız ılık sütü, kalan tüm hamur malzemesi ile yoğurma kabına alın. Mikserinizin hamur yoğurma ucunu takarak hamur tamamen toplanana kadar yoğurun.
    3- toparlanan hamurun üzerini öreterek 50 dereceye ısıttığınız fırına alın. Hamuru 1 saat kadar kabartın.
    4- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe unlayarak bezeler yapın.
    5- Elinize biraz margarin sürerek bezeleri rulo yapın. Bir tarafından döndürerek biraz burun ve sarın.
    6- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin. 40 dakika daha 50 derece ısıtılmış fırında kabartın.
    7- Kabaran açmaları fırından alın, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    8- Fırın ısınınca açmaları fırına verin üzeri tamamen kızarıncaya kadar fırınlayın.


    mutfaksırları







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    mahlep hamur işlerine çok yakışan bir malzeme verdiği koku ve aroma lezzete lezzet katmakta hele ki bu açma tarifi ise gerçekten süper




+ Yorum Gönder


acma tarifi,  pastane açması,  mahlepli açma,  pastane açma tarifi,  pastane açması tarifleri,  Mahlepli pastane acmasi